Surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Szybka i smaczna surówka w sam raz do rodzinnego obiadu. 


Każdy z nas powinien jeść do każdego posiłku porcję warzyw lub owoców. Do obiadu obowiązkowo muszą się znaleźć smaczne kolorowe warzywa a w formie pysznej surówki każdemu z pewnością zasmakują.
Na stronie jest już przepis na surówkę z udziałem kapusty pekińskiej, tylko że w tamtej wersji jest więcej marchewki i nie ma pomidorków. Barwa surówki jest bardziej pomarańczowa, a dzisiejsza wersja ma więcej papryki i jest bardziej kolorowa.
Składniki:
  • 1 kapusta pekińska
  • 2 papryki
  • 1 duża marchewka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • koperek, oliwa, sól, pieprz
Przygotowanie:
  • Kapustę siekamy, paprykę i pomidorki kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy z koperkiem, oliwa i przyprawami.




Taka surówka świetnie będzie smakowała z udkami w marynacie miodowo musztardowej 


24 komentarze:

  1. Pycha, od obiadu idealna :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię taką surówkę, często przyrządzam latem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie surówki są najlepsze na świecie! Robię w różnych wersjach, ale zawsze jest dobra oliwa i koperek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na najbliższy obiad jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na najbliższy obiad jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pycha, idealny dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolorowo! Aż ślinka cieknie na takie pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. To jedna z moich ulubionych surówek, przygotowuję 2 wersje jedna bez papryki a druga z papryką:)

    OdpowiedzUsuń
  9. porcja zdrówka do obiadu!

    OdpowiedzUsuń
  10. porcja zdrowia do obiadu!

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetne połączenie smaków,prosta i smaczna a do tego zdrowa :-)

    OdpowiedzUsuń

Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © ZDROWO I AKTYWNIE , Blogger