Szukaj na stronie

Jaglanka z orzechami i pomarańczą

Szybki pełnowartościowy posiłek, który idealni sprawdzi się na śniadanie lub deser.
Przygotowanie: 15 minut
Koszt: tanie


Witajcie. Jak mija u Was niedziela? U mnie ciepło prawie 10 na plusie i tylko słoneczka brakuje, by stwierdzić, że klimat nam się popsuł :D W Polsce podobno spadł śnieg, ale u mnie na szczęście z dala od takich warunków atmosferycznych, z czego się bardzo cieszę! Rower i śnieg nie jest super połączeniem.

Korzystając z ciepła i energii, jaką dzisiaj dysponuję, jako posiłek po treningowy wykonałam ten oto cudowny w smaku deserek. Jako że mam cały czas redukcje i mam wszystko wypisane na kartce, nic nie szkodzi na przeszkodzie, by zrobić taki deser w każdej chwili z tego, co posiadacie w kuchni.
Płatki zapewne ma każdy różnego rodzaju. Ja uwielbiam jaglane, bo w połączeniu z orzechami mają super smak. Możecie użyć swoich ulubionych, akurat tu jest dowolność. W sytym posiłku musi występować odpowiednia ilość białka i tu zapewniają nam je orzechy (tu oczywiście dajecie również jakie lubicie) i twaróg (lub odżywka białkowa). Na koniec ulubiony owoc i smaczny pełnowartościowy deser w maksymalnie 15 minut gotowy!



Wartość odżywcza:
454 kcal B 32 g W 46 g T 15 g 

Składniki:
▪ 40 g płatków (u mnie jaglane)
▪ 120 g twarogu chudego (lub miarka odżywki białkowej)
▪ 1 łyżeczka kakao
▪ garść orzechów (u mnie włoskie lub gotowe masło orzechowe)
▪ 150-200 g pomarańczy lub innego ulubionego

Przygotowanie:
1. Płatki zalewamy wodą, dodajemy kakao i odstawiamy, aby namiękły.

2. Dodajemy twaróg (lub odżywkę białkową) do płatków i mieszamy.

3. Na koniec dokładamy orzechy i owoce.

Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować



Zachęcam również do skosztowania jaglanki w wersji z bananem 


14 komentarzy:

Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)

Copyright © ZDROWO I AKTYWNIE , Blogger