JAGLANO-TWAROGOWE BATONIKI KAKAOWE
czerwca 04, 2017
/
0
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f52/1/16/1f923.png)
Najprostsze w wykonaniu, na każdą kieszeń i smakowite batoniki
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f0/1/16/1f60b.png)
Składniki
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f72/1/16/1f538.png)
Przygotowanie:
1.Twaróg ze słodzikiem zmielić w blenderze, dodać kaszę i wymieszać do połączenia się składników
2. Dodać wody (jogurtu) do kakao. wymieszać i wylać na płaski talerz
3. Zwilżyć ręce i nabierać masy na batony wielkości orzecha, uformować ala kulkę i wyłożyć na papier do pieczenia. Następnie nożem uciskać masę i uformować prostokąty.
3. Gotowe formy batoników zamoczyć od spodu i po bokach w kakao, odłożyć z powrotem na papier i do lodówki na 3 godz
Jeśli chcecie możecie dodać bakalie (najlepiej miękkie) do masy będą bardziej wartościowe, ja wolałam spożyć je w oddzielnym smakołyku dodatkowo do batoników
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f83/1/16/1f60e.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4/1/16/1f60f.png)
Makro:
263,3 kcal
B 24,6 g
W 31,3 g
T 4,4 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)