FASZEROWANA CUKINIA
czerwca 04, 2017
/
0
Dużo osób zapomina o pewnym warzywku jakim jest pyszna cukinia!
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f34/1/16/1f914.png)
Często wykorzystywana jest w kuchni jako "kubek" do faszerowania pysznościami w środku
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb7/1/16/1f917.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f0/1/16/1f60b.png)
Składniki
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f51/1/16/2714.png)
Przygotowanie:
1. Umyć dokładnie cukinie, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć łyżeczką środek aby powstała "łódka"
2. Cebule i pieczarki pokroić w kostkę, wymieszać razem z odsączonym z wody miąższem z cukinii, odrobiną sera żółtego i zmielony mięsem, doprawić ziołami
3. Farszem nadziewamy ciasno cukinie, posypujemy serem, polać delikatnie oliwą i do piekarnika zapiekamy 40 min 200 stopni
4. Podawać z ryżem chyba, że macie duże cukinie wtedy ryż możecie dodać do farszu
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png)
MAKRO ( bez ryżu i oliwy)
250,7 kcal
B 31,6 g
W 5,6 g
T 11,3 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)