Mus marchew-jabłko-banan z płatkami i twarogiem


Zapewne bardzo dobrze kojarzycie soki typu Kubuś czy Leon. Jak wiadomo, częścią składu jest nikomu do szczęścia niepotrzebny cukier. Taki soczek możemy śmiało przyrządzić w domu, wystarczy 3 składniki wrzucić do blendera i gotowe. Wychodzi nawet taniej niż kupić w sklepie.
Idąc tym tropem, wykonałam sobie coś podobnego. Ostatnio miałam małe problemy z gardłem i woda jakoś nie chętnie przechodziła przez przełyk, a wtedy wchodzi w grę picie czegoś gęstego. Żeby trochę urozmaicić sobie posiłek, zblendowałam 3 składniki z płatkami jaglanymi, twarogiem posyłam kokosem i takim sposobem stworzyłam pełnowartościowy posiłek. 
Polecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :)

Zapraszam również po przepis na PUDDING RYŻOWY Z JABŁKIEM

Wartości odżywcze 1 porcji:
456 kcal  B 23 g W 62 g T 12 g

Składniki na 2 porcję:
▸2 większe marchewki 
▸1 banan
▸1 jabłko
▸120 g płatków jaglanych lub innych
▸30 g wiórków kokosowych
▸150 g twarogu
▸ok. pół szklanki wody

Przygotowanie:
Marchew, jabłko i banana obieramy. Kroimy w talarki i wrzucamy do blendera. Do tego dorzucamy płatki (suche), twaróg i wiórki (zostawić trochę do posypania). Na koniec wodę i blendujemy wszystko do jednolitej konsystencji. 

4 komentarze: