Babeczki z twarogiem

Puszyste, wilgotne, mocno czekoladowe, nadziewane twarogiem babeczki. 
Przygotowanie: 20 minut
Koszt: Tanie

Mamy piątek, baardzo słoneczny przynajmniej u mnie bo aż 27 stopni! Niebo bezchmurne, lekki wiaterek..prawie jak lato, tylko szkoda że to tylko jednorazowo, bo od jutra popsucie totalne pogody i deszcze na majówkę.😑 Gdy zbliża się weekend nie wypada przyrządzić czegoś słodkiego na deser i tym razem padło na babeczki. Wykonałam je wzorując się wyglądem na sernik królewski czy izaura. Przepis oczywiście na ciasto znajdzie u mnie poniżej w linku. Jeśli chodzi o babeczki nie dość że są banalne w wykonaniu i nie potrzebują nawet miksera, jeśli ktoś ma werwę w ręce to jeszcze smakują obłędnie! Koniecznie musicie je wykonać i cieszyć się mini wersją słynnego ciasta!

Polecam również skorzystać w przepisu na BABECZKI Z MASŁEM ORZECHOWYM oraz BABECZKI NA OWSIANYM SPODZIE Z NIESPODZIANKĄ

  
  



Wartość odżywcza 1 babeczki (12):
111 kcal B 5 g W 7 g T 6 g

Składniki:
ciasto
▪ 1 szklanka mąki orkiszowej 
▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
▪ 1 łyżka kakao 
▪ 1/3 szklanki mleka 
▪ 1/4 szklanki oleju
▪ 1 jajo
▪ dosłodzić wedle uznania
masa
▪ 200 g twarogu (ja dałam chudy)
▪ 1 jajo
▪ kilka kropel aromatu waniliowego
▪ dosłodzić wedle uznania

Przygotowanie:
1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy resztę składników na ciasto. Mieszamy do połączenia składników.
2. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajo i aromat, dosładzamy. Mieszamy dokładnie. 
3. Papilotki wypełniamy jedną łyżką ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy znowu ciastem. Pieczemy 190 stopni 25 minut.

Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz