ŻYTNIE BABECZKI Z MALINOWYM MUSEM
czerwca 03, 2017
/
0
Mam złe dni
😣 coś mnie połamało/strzeliło w szyi, chodzę krzywa i zero aktywności z taką piękną pogodę
🤕
Musiałam sobie humor poprawić (oczywiście nie wychodząc poza granice makro redukcyjnego
😁) i tak moje smutne wnętrze ucieszyły babeczki
🤗
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f8f/1/16/1f623.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb5/1/16/1f915.png)
Musiałam sobie humor poprawić (oczywiście nie wychodząc poza granice makro redukcyjnego
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4f/1/16/1f601.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb7/1/16/1f917.png)
SKŁADNIKI
--70 g mąki żytniej
1 jajo
-🔸woda
-150 g malin
-🔸100 g twarogu
-🔸15 g wiórków kokosowych
1 jajo
-🔸woda
-150 g malin
-🔸100 g twarogu
-🔸15 g wiórków kokosowych
Przygotowanie:
1 Mąkę i jajo wymieszać, dodawać stopniowo wody aby powstała lejąca masa. Przelać w formy do muffinów, w środek wsadzić malinkę i piec 20 min 180 stopni
2. Twaróg z wiórkami i resztą malin zblendować i podawać z babeczkami
:)
1 Mąkę i jajo wymieszać, dodawać stopniowo wody aby powstała lejąca masa. Przelać w formy do muffinów, w środek wsadzić malinkę i piec 20 min 180 stopni
2. Twaróg z wiórkami i resztą malin zblendować i podawać z babeczkami
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png)
Możecie oczywiście użyć innych owoców i tak samo wyjdą pyszne
:*Dziś robię jagodzianki także wyczekujcie przepisu
😏
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f75/1/16/1f618.png)
![](https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f4/1/16/1f60f.png)
Makro:
523,8 kcal
B 34,5 g
W 58,9 g
T 16,7 g
523,8 kcal
B 34,5 g
W 58,9 g
T 16,7 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miło mi gościć Ciebie na mojej stronie. Mam nadzieję, że przepis lub artykuł Ci się spodobał i jeszcze do mnie wrócisz :)