Szukaj na tym blogu

19 września 2017

KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY



Zainteresowani przepisem na pełnowartościowy mocno kokosowy budyń jaglany?👀 

Składniki:
-70 g kaszy jaglanej 
-pół szklanki mleka zwierzęcego/roślinnego np kokosowy
-kilka kropel aromatu jeśli daliście mleko zwierzęce (u mnie kokosowy)
-15 g wiórków kokosowych
-80 g twarogu chudego
+1 brzoskwinia, krem czekoladowo orzechowy przepis

Przygotowanie:
1. Wlewamy mleko (dosładzamy słodzikiem wedle uznania, aromatem)i gotujemy. Pod koniec wrzucamy kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i ponownie gotujemy do wchłonięcia mleka. Ostawiamy do ostygnięcia.
2. Do blendera wrzucamy twaróg i kaszę, miksujemy na gładką masę.
3. Dodajemy dodatki wedle uznania. 

Wartości odżywcze bez dodatków:
470 kcal 
B 28 g
W 57 g
T 14 g


5 komentarzy:

  1. Kocham budynie jaglane! To bardzo ciekawa opcja smakowa :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja nigdy nie jadłam takiego budyniu. Muszę zrobić i spróbować :) Fajny przepis.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie! są o wiele lepsze niż te z proszku :P

      Usuń
  3. Bardzo lubię takie budynie :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń