Owsiane babeczki z kokosem

Mocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego. 
Przygotowanie: 5 minut 
Pieczenie: 15 minut
Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze, dodałam ją do babeczek.  Dodatkowo, żeby uzupełnić sobie deser w posiłek pełnowartościowy, dodałam mus truskawkowy i maczałam w nim babeczki. Istna uczta.😀

Wartości odżywcze:
406 kcal B 18 g W 53 g T 13 g
z musem 483 kcal B 29 g W 60 g T 13 g

Składniki:
▸1 jajo
▸70 g mąki owsianej
▸20 g mąki kokosowej (można zastąpić zmielonymi wiórkami kokosowymi)
▸pół łyżeczki proszku do pieczenia
▸odrobina wody
+50 g twarogu chudego i 100 truskawek

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na babeczki wrzucamy do miski i ręcznie łyżką lub mikserem mieszamy, stopniowo dolewając wody. Konsystencja ma być w pół lejąca.
2. Wlewamy masę do foremek i pieczemy 15 min 180 stopni.
+Twaróg zmiksować z truskawkami.

Przepis możecie pobrać w wersji PDF i go wydrukować.


4 komentarze:

  1. Wyglądają pięknie, owsianych babeczek nigdy nie robiłam, ogólnie babeczek już dawno nie piekłam. Czas to zmienić, chętnie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie też ostatnio zaniedbałam babeczki i musiałam nadrobić :D

      Usuń
  2. Bardzo smaczne i zdrowe babeczki. Porywam jedną! :)

    OdpowiedzUsuń