Faszerowana papryka

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie sprawdzą się na upalne dni. 
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: 40 minut 
Koszt: Tanie
Witam po małej przerwie urlopowej 😎 Wyjazd na Chorwację natchnął mnie paroma ciekawymi przepisami, ale na nie musicie jeszcze poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂)
Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia, na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :)

Zapraszam również po przepis na KURCZAKA CURRY Z MIESZANKĄ CHIŃSKĄ

Wartości odżywcze 1 porcji:
680 kcal B 60 g W 76 g T 15 g

Składniki na 2 porcje:
▸4 duże papryki
▸200 g ryżu 
▸100 g sera gouda 
▸350 g mięsa mielonego 

Przygotowanie:
1. Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia.
2. Paprykę nacinany od góry, wydrążamy środek 
3. Mięso mielimy, jeśli nie kupujecie gotowca i przyprawiamy.
4. Ser ścieramy na grubych oczkach.
5. Wszystko wrzucamy do większej miski (odrobinę sera zostawić do posypania) i mieszamy ręką do połączenia składników.
6. Nadziewamy nasze papryki, posypujemy serem z wierzchu, przykrywamy odkrojoną góra i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polecam polać odrobiną oliwy i pieczemy 40 min 180 stopni.

Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam faszerowane papryki <3 Ja przygotowuję często wersję bez mięsa z kuskusem, pesto i suszonymi pomidorami :)))))
    www.odkrywajacameryke.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. na pewno bede tutaj zagladac bo dania wyglada apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  3. ojejku , ale mi naszła ochota :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pychotka. To już wiem co dziś przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń