Owsiane babeczki z kokosem


Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet nie było żadnego przepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze, dodałam ją do babeczek.  Dodatkowo, żeby uzupełnić sobie deser w posiłek pełnowartościowy, dodałam mus truskawkowy i maczałam w nim babeczki. Istna uczta.😀

Składniki:
-1 jajo
-70 g mąki owsianej
-20 g mąki kokosowej (można zastąpić zmielonymi wiórkami kokosowymi)
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-odrobina wody
+50 g twarogu chudego i 100 truskawek

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na babeczki wrzucamy do miski i ręcznie łyżką lub mikserem mieszamy, stopniowo dolewając wody. Konsystencja ma być w pół lejąca.
2. Wlewamy masę do foremek i pieczemy 15 min 180 stopni.
+Twaróg zmiksować z truskawkami.

Wartości odżywcze:
406 kcal
B 18 g
W 53 g
T 13 g
z musem 
483 kcal
B 29 g
W 60 g
T 13 g

4 komentarze:

  1. Wyglądają pięknie, owsianych babeczek nigdy nie robiłam, ogólnie babeczek już dawno nie piekłam. Czas to zmienić, chętnie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja właśnie też ostatnio zaniedbałam babeczki i musiałam nadrobić :D

      Usuń
  2. Bardzo smaczne i zdrowe babeczki. Porywam jedną! :)

    OdpowiedzUsuń