Koktajl jaglany z bananem i masłem orzechowym

Na koktajl zawsze jest czas i ochota, łatwość przygotowania i szybkość zjedzenia. Same plusy. 😉 Wachlarz składników do nich jest ogromny, wrzuca się co kto lubi i gotowe. U mnie taki koktajl sprawdza się idealnie po treningu, kiedy nie zawsze mam więcej czasu i muszę coś na szybko przełknąć.
Z tych samych składników można przyrządzić oczywiście mniej płynną wersje, którą również polecam →JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM

Składniki na 1 porcję:
-1 banan
-60 g płatków jaglanych lub innych (suche)
-2 łyżki masła orzechowego
-50 g twarogu chudego
-woda ok. szklanki

Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
Ja dodatkowo rozrobiłam kakao z wodą i przyozdobiłam górę.


Wartości odżywcze:
461 kcal
B 22 g
W 62 g
T 13 g

10 komentarzy:

  1. Kasiu zabieram przepis ,czy płatki owsiane mogą być

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście :) Każdy rodzaj płatków jaki ci pasuje :)

      Usuń
  2. Banana i masło orzechowe to super kompozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi to być pyszne połączenie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj to musi być dobre :) i na dodatek zdrowe! :)

    zapraszam przy okazji do mnie: http://pelen-brzuszek.blogspot.com/

    może też znajdziesz coś dla siebie :)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest bardzo dobre, a na bloga na pewno zajrzę :)

      Usuń
  5. Nie lubię masła orzechowego,ale z ciekawości pobiegłam do kuchni i faktycznie - w tym wydaniu bardzo smaczne :)
    Dzięki,fajna strona,zapisuje w ulubione :)

    OdpowiedzUsuń