Deser z serkiem, płatkami i truskawkami

Dzień bez deseru jest dniem straconym. 😋 W dodatku pełnowartościowy, z samych zdrowych składników i jeszcze przepyszne truskaweczki, że niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Często taką przekąskę biorę sobie w podróż, czy do pracy do słoiczka. Zawsze śmieszy mnie ten moment szczególnie w pracy, gdy otwieram w czasie przerwy i roznosi się zapach owoców, każdy zerka z   zachwytem i żałuje, że sam wziął kanapeczki z szynką i serem.😆😆 Ja się tym najadam na 4  godziny i nie mam ochoty podjadać, kiedy inni po godzinie narzekają że są już głodni i nie mają na nic siły. Pamiętajcie, żeby dopasowywać posiłki do swojego trybu pracy. Skoro wiecie, że po zjedzeniu kanapeczki zaraz będziecie głodni, a do końca pracy jeszcze długa droga, przygotujcie sobie pożywniejszy posiłek, najlepiej z dużą ilością warzyw. Maja one dużo błonnika i "zapychają" również żołądek dając uczucie sytości na dłużej.

Wartość odżywcza:
466 kcal B 31 g W 54 g T 13 g

Składniki na 1 porcje:
60 g płatków jaglanych
100 g twarogu chudego
150 g truskawek
20 g płatków migdałowych

Przygotowanie:
1. Płatki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy, aby nasiąkły.
2. Twaróg blendujemy z odrobiną wody. Truskawki również na koniec blendujemy.
3. Można nakładać warstwami lub zblendować wszystko razem i dodać płatki migdałowe na koniec.

4 komentarze:

  1. Pycha, szkoda, że w tym roku truskawki nie obrodziły, bo tak to zawsze porcyjki do wykorzystania czekają w zamrażalniku...chyba kupię i zrobię taki deserek, bo wygląda super i kusi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam zrobić, można również z innym owocem niekoniecznie truskawką. Smakować również będzie z maliną, jagodą czy mango :)

      Usuń
  2. Ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń