Wiosenna surówka

Wiosna to czas idealny na surówki z sezonowych warzyw. Nie dość, że mamy coraz bardziej słoneczną pogodę i kwitnące kwiaty, warto zadbać o to, aby na talerzu było również kolorowo. Surówka jest szybka w przygotowaniu i starczy na parę porcji dla paru osób.
Powstała ona z efektu czyszczenia lodówki, także jak nie macie konkretnego składnika, możecie go zamienić oczywiście. Wszystkie warzywa są mile widziane. 😉

Składniki:
-10 rzodkiewek
-1 puszka kukurydzy
-3 garście sałaty (u mnie lodowa, rukola, rzymska)
-3 pomidory
-3 łyżki oleju lnianego
-sól, pieprz


Przygotowanie:
Rzodkiewkę kroimy w talarki, pomidora w kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody, sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Dodajemy olej lniany, przyprawy i wszystkie składniki ze sobą mieszamy.


6 komentarzy: