Szukaj na tym blogu

23 października 2017

POLECANE twarogi

Jeśli nie mamy nietolerancji i możemy spokojnie spożywać nabiał, powinien się tam znaleźć niezastąpiony twaróg. Oczywiście nie powinniśmy kupować pierwszego lepszego, czytanie etykiet powinno stać się naszym nawykiem ☝ A jak wiadomo im mniej, tym lepiej.

W przypadku twarogów powinny to być właściwie tylko 2 składniki: mleko i (żywe) kultury bakterii.

Możemy spotkać 2 rodzaje mleka:
✅ pasteryzowane(obróbka cieplna mleka, która niszczy niemal wszystkie potencjalnie obecne w mleku niepożądane mikroorganizmy, to samo jednak dzieje się z pożądanymi, wartościowymi mikroorganizmami) po które osobiście nie sięgam ale w ostateczności mogę polecić. 
❌ odtłuszczone które od razu odkładamy.

 No i też ważna rzecz, żeby kupować ✅naturalne bez dodatków. Lepiej sobie dodać samemu owoc lub szczypiorek czy rzodkiewkę 😊

Wszystkie twarogi osobiście jadłam i przetestowałam. Używałam je zarówno na słono, jak i słodko, do małych deserów czy ciast.  Polecam:








mleko pasteryzowane



kostki










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz