Szukaj na tym blogu

21 października 2017

Makaron z mieszanką chińską i kurczakiem


Hejka😀 Co dzisiaj jemy? Coś na szybko, pożywnie i na wynos. Dzisiaj bardzo zakręcony dzień, niczym te świderki i pełen nerwów jak czerwony pomidor😆 Na szczęście jedzenie zawsze daje mi ukojenie i chwilowo wszystkie zmartwienia mogę zostawić za sobą i zając się smakowaniem potrawy😏 Mam nadzieję, że Wam także zasmakuje te danie i poprawi humor jak mi😙 
Dzięki pomidorom potrawa nie jest sucha, wtedy nie trzeba dodawać dużej ilości tłuszczu.

Składniki na 2 porcje:
-130 makaronu (u mnie orkiszowy)
-150 g mieszanki chińskiej 
-2 pomidory
-250 g mięsa
-50 g sera żółtego
-łyżka masła klarowanego do duszenia warzyw
-łyżka oleju do smażenia kurczaka

Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy.
2. Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy wedle uznania. Podsmażamy i zdejmujemy.
3. Mieszankę chińską dusimy na maśle do miękkości.
4. Pomidory kroimy w kostkę. 
5. Do mieszanki chińskiej dodajemy kurczaka, pomidory, makaron i dusimy przez 5 min do przejścia smaku. 
6. Na koniec posypujemy serem na patelnie do całości lub już na talerz.

Wartość odżywcza :
1000 kcal 
B 76 g
W 90 g
T 35 g

6 komentarzy:

  1. Z makaronem, to mam taki problem, że jak zaczynam go jeść, to nie mogę skończyć... W szczególności uwielbiam spaghetti, czy to napoli czy z czosnkiem... Jem, jem, jem aż pęknę :D
    A i ten z mieszanką chińską zapowiada się ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z makaronem to ja tak mam :) Nie kończąca się ilość heh :P Dlatego warto dać więcej warzyw aby już nie było miejsca na dodatkowy makaron :P

      Usuń
  2. Prosto i smacznie, tak lubimy najbardziej!

    OdpowiedzUsuń