Owocowa jaglanka


Owsianki, jaglanki, gryczanki kto ich nie kocha!! Odpowiednie na śniadanie, na deser, na kolacje również :) Dziś zaproponuję Wam smakowitą jaglaneczkę w wersji owocowej :)
Idealnie sprawdzi się w upalne dni, a dzięki sezonowym świeżym truskawkom będzie smakować wybornie.

Tak jak pewnie już zauważyliście, większość moich przepisów jest na prawdę prosta. Składa się z kilku dosłownie składników oraz tanich, dzięki czemu każdą kieszeń będzie stać na takie pyszności. m mniej składników tym lepiej, a tak samo wartościowych i odżywczych jak "trendy" produkty.

Zapraszam po więcej propozycji na wykorzystanie płatków
LINK


Wartości odżywcze: 
325,6 kcal B 15,2 W 59,3 T 3,1

Składniki na 1 porcję:
➽60 g płatków jaglanych
➽50 g banana
➽100 g truskawek
➽40 g twarogu chudego

Przygotowanie:
1. Płatki zalewamy wrzątkiem tak, aby przykryło wodą i odstawiamy na 20 min.
2. Banana kroimy w plastry, truskawki na pół.
3. Twaróg rozgniatamy widelcem (możecie dodać odrobinkę słodzika)
4. Przygotowane składniki układamy w naczynie według uznania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz