tag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post261644116166917438..comments2024-03-06T02:58:07.428+01:00Comments on ZDROWO I AKTYWNIE: Korzyści dla zdrowia z jedzenia mioduzdrowo i aktywniehttp://www.blogger.com/profile/00903375412215277554noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-6586648812760493512018-07-18T21:37:56.875+02:002018-07-18T21:37:56.875+02:00Masz rację, ale kto jest na coś uczulony to zwraca...Masz rację, ale kto jest na coś uczulony to zwraca uwagę na to co może jeść a co nie. Ale dobrze że takie informacje podajesz :)zdrowo i aktywniehttps://www.blogger.com/profile/00903375412215277554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-71611767436502617102018-07-18T20:45:37.528+02:002018-07-18T20:45:37.528+02:00Akurat miód wielokwiatowy może być silnym alergene...Akurat miód wielokwiatowy może być silnym alergenem,nie zalecam osobom cierpiącym na katar sienny i zatoki w okresie wiosennym.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05381041201596638431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-17134272252489148292018-06-27T16:54:19.158+02:002018-06-27T16:54:19.158+02:00Wyeliminowanie cukrów jest niemożliwe, nasz ograni...Wyeliminowanie cukrów jest niemożliwe, nasz ogranizm zawsze będzie domagał się spożycia chociaż niewielkiej ilości. W jakich produktach przyjmujemy jest najmniej ważne, tak samo się trawią więc zamiana cukru w cukier jest bezsensowna tym bardziej że łyżka cukru a miodu jest nierówna ze względu na gęstość.<br />Miód zatem ma tylko jeden plus i są to mikroskładniki z którymi bywa różnie + może być zanieczyszczony (nawet z dobrego źródła). Jedynie co można to od czasu zjeść łyżkę na przeziębienie i dodać do owsianki dla smaku.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15755305044277937216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-84399876244580869892018-06-23T23:09:23.821+02:002018-06-23T23:09:23.821+02:00Nie chodziło mi o dosłowne wyeliminowanie cukru (s...Nie chodziło mi o dosłowne wyeliminowanie cukru (sacharozy), bo to dla większości osób, które zdrowo się odżywiają nie jest konieczne. Ważne jest to, w jakich produktach się go przyjmuje. Miód owszem zawiera cukry, ale zawiera też mnóstwo innych makroskładników, których biały cukier nie ma. W tym przypadku takie pytanie jest bez sensu. To tak jakby pytać-czy można jest owoce, przecież tam też jest cukier..:) <br />Idąc tą drogą, ktoś zrezygnuje z białego cukru i zastąpi go miodem. Z czasem nauczy się wybierać miody odpowiednie składem i pochodzeniem, a nie te sztuczne ze pierwszego lepszego sklepu osiedlowego. :) zdrowo i aktywniehttps://www.blogger.com/profile/00903375412215277554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-48866783400333361562018-06-23T20:08:10.841+02:002018-06-23T20:08:10.841+02:00"Zawarte w nim cukry są dla organizmu lepiej ..."Zawarte w nim cukry są dla organizmu lepiej przyswajalne niż inne." czyżby na pewno?<br />Miód zawiera tą samą glukoze i fruktoze która trawi się tak samo jak w innych produktach. Jedynym plusem to mikroelementy tylko że często jakość sprzedawanego miodu w sklepach jest mierna.<br />"Można całkowicie wyeliminować biały cukier" a miód co zawiera?Olgierdhttp://zaplanujswojezycie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-50384629655455181592018-06-15T13:08:14.666+02:002018-06-15T13:08:14.666+02:00I to mi się podoba :) I to mi się podoba :) zdrowo i aktywniehttps://www.blogger.com/profile/00903375412215277554noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-339862742091444656.post-6817494597921378122018-06-13T19:10:22.208+02:002018-06-13T19:10:22.208+02:00Ja codzienie używam mioduJa codzienie używam mioduTeresa.mojewyrobyhttps://www.blogger.com/profile/10270649864059026954noreply@blogger.com