Szukaj na tym blogu

19 czerwca 2017

KASZA GRYCZANA Z INDYKIEM I WARZYWAMI NA PATELNIĘ




Zdarza się że nie zawsze jest czas na zrobienie dobrego i pożywnego obiadu, dlatego na takie właśnie okazję zaproponuję dziś ten smakołyk :)
Mam też do Was prośbę, bo widzę że dużo osób odwiedza moje przepisy, a bardzo miło by mi było gdybyście jakiś ślad po sobie pozostawili :) Czy Wam smakowało, czy coś inaczej byście zrobili..każda wskazówka jest dla mnie przydatna :)

Składniki: (1 porcja)
→70 g kaszy gryczanej
→120 g mięsa
→100 g warzyw na patelnie
→tłuszcz do smażenia (masło klarowane)

Przygotowanie:
1. Ugotować kaszę.
2. Mięso umyć, pokroić w kostkę, doprawić (polecam curry) i podsmażyć.
3. Dodać warzywa i dusić pod przykryciem ok 10 min do miękkości warzyw
4. Dorzucić kaszę, wymieszać i dusić z 5 min jeszcze.


Makro:
394,1 kcal
B 34
W 54,5
T 4,5







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz