Szukaj na tym blogu

5 czerwca 2017

A'LA KEBAB NA TALERZU


Ciepłe dni, grill, kebaby, frytki, kiełbaski itp. same pokusy :D a że człowiek na redukcji i nie może, to musi improwizować i zaspokoić swoje pragnienie😆 I tak wpadła nowa odmiana kebaba :D
Składniki
(2 porcje)
220 g mięsa 
400 g ziemniaków
200 g pomidora
200 g sałaty
80 g kaszy gryczanej*
tłuszcz do smażenia/pieczenia
jogurt/śmietana z czosnkiem
Przygotowanie:
1.Kasze ugotować. Mięso zmielić, uformować placki, przyprawić i smażyć (ja zrobiłam to na maśle klarowanym)
2. Ziemniaki obrać pokroić w a'la frytki, wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia, posypać przyprawami, polać lekko oliwą i wymieszać. Piec 20 min 180 stopni
3. Czosnek wymieszać z jogurtem/śmietaną i można zajadać pysznego fast fooda light :D
*Zamiast kaszy możecie sobie zrobić z mąki naleśniki i napełnić farszem :)

Makro: (bez tłuszczu i jogurtu/śmietany)
807,2 kcal
B 64,3 g
W 126,2 g
T 5,0 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz